Grote Club Actie

Afgelopen donderdag zijn de loten uitgedeeld van de Grote Club Actie.  Al onze judoka’s doen goed hun best om zoveel mogelijk loten te verkopen en zo veel inkomsten voor de Judokwai binnen te halen. (Kosten per lot: 3 Euro)

Luc Goossen, van MIJN MAKELAAR STEGEMAN,  heeft als eerste een superlot gekocht!!

Het Superlot vertegenwoordigt 50 reguliere loten en is dé manier om de inkomsten voor je vereniging te vergroten. Het heeft namelijk een verkoopwaarde van €150,- (50 x €3 per lot), waarvan 80% naar de vereniging gaat. Voor de Superloten is er een speciale, aparte trekking. Ieder verkocht Superlot geeft kans op de superprijs: Het Grote Clubfeest (t.w.v. €5.000,-) voor jouw vereniging! Met de aanschaf van een Superlot, geeft de koper jouw club dus kans op deze superprijs; een enorm sympathiek gebaar. Maar voor de koper zelf is het Superlot ook interessant: hij ontvangt 50 reguliere loten waarmee hij zijn winkans op prijzen van de Grote Clubactie-loterij aanzienlijk vergroot.

Hartelijk dank hiervoor voor de aankoop van het superlot, Luc Goossen, van MIJN MAKELAAR STEGEMAN!!

 

 

Geplaatst in Uncategorized

Jiu Jitsu

Woensdag  29 Augutus zijn we weer gestart  met een nieuw seizoen met Jiu Jiutsu lessen in de sportfabriek. De tijden zijn op woensdagavond van 20:00-21:30.

Uitgezonderd van bouwvak, kerst vakantie.

Bent u geïnteresseerd in deze mooie (zelfverdediging-) sport kom dan kijken of, beter nog, volg een proefles!  Het is mogelijk om 2 a 3 x een proefles te volgen en kijken of deze bij uw past.   Leraar: Marinus Koster.  4 Dan Jiu Jitsu

(Kosten: 20 euro per maand)

Geplaatst in Uncategorized

VRIEZENVEENSE JUDOKWAI CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018

VRIEZENVEENSE JUDOKWAI CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018
Donderdag 21-06 hebben in de sportfabriek aan de Nijverheidsweg de Vriezenveense clubkampioenschappen van Judokwai plaatsgevonden.
Er hing vanaf het begin een sportieve en gemoedelijke sfeer in de zaal. De judoka’s waren top gemotiveerd en zetten hun beste beentje voor.
De wedstrijdjes waren dan bijzonder spannend en judoka’s waren zo ingedeeld dat ze goed aan elkaar gewaagd waren. De punten vlogen dan ook over de mat voor de worpen, houdgrepen volle punten voor inzetten van perfecte worpen.
De beoordeling van de winnaar was dan in sommige gevallen heel close. Wat dan betekende dat elke judoka eigenlijk wel recht op een prijs had. Het publiek deelde gezien de reactie deze mening.
De uitslagen waren voor junioren
Poule 1:1e prijs Matteo van Veen, de overige prijzen in deze poule waren voor, Stijn Drees, Owen van Dongen, Tim Oelen en Levi van Doorn
Poule 2: 1e Tim de Graaff en de overige voor Stan Beuving en Sam Rodriquez Delgado
Poule 3: 1e Niek Roosien en de overige prijzen voor Eefke Jansen, Tim Marsman, Jelke Talsma, Robin Getkate en Bram Oelen
Poule 4: 1e prijs voor Sem Dekker en de overige prijzen in deze poule voor Luc Beuving, Diemo Kröning, Rodin Neurink
Poule 5: 1e Djielana Oude Vrielink en de overige in deze poule voor Bart van de Groote,
Dylann Schoemaker, Yanniek Polanco Hernandez en Paul Jansen
Poule 6: 1e Maureen Lambregts en de overige prijzen in deze poule waren voor Thijmen Zandbergen, Noelle Abbes en Alissa Schoemaker
Poule 7: 1e Boaz Goossen en overige prijzen voor Boaz Schonewille en Berry Jansen
Vervolgens werden de senioren wedstrijden gespeeld en ook voor deze groep gelde spanning van hoog niveau de uitslagen van deze groep was.
Poule A: 1e Richard Nijmeyer en de overige prijzen voor Kevin Bakhuis, Bas Stroobach en
Niek Grooters
Poule B: 1e Nigel Wild en de rest van de prijzen in deze poul voor Thijs Bremmer, Yorinde Piest, Matteo en Marin van Veen
Poule C: 1e Stijn Godeke en overige prijzen in deze poule tenslotte voor Jurian Jonker
en Ruben Wessels
Poule D: 1e Adelin Piest en 2e Yara Overbeeke
De prijsuitreiking voor al deze judoka’s vind vrijdag plaats meteen na de jaarvergadering.
Judokwai is heel trots op de wedstrijdresultaten van hun judoka’s en hoopt dat die onder de deskundige leiding van de judolerares Chantal Klein Gunnewiek aan nog meer wedstrijdjes gaan deelnemen.
(met dank voor de foto’s van Wilfred)

foto van Jan Niks.foto van Jan Niks.

Geplaatst in Uncategorized

JUDOKA’S JUDOKWAI SLAGEN VOOR BANDEXAMENS

Donderdag 22-02 zijn er in de sportfabriek aan de Nijverheidsweg in Vriezenveen judobandexamens afgenomen. De examens waren voor de judogroepen 1 en 2.
Deze examens zijn tijdens de normale lessen afgenomen. Op deze manier konden de judoka’s op een lekkere ontspannen sfeer de geleerde technieken laten zien en hoe ze die vervolgens op de tegenpartij konden toepassen. Het was een volle bak bij de sportfabriek, vaders, moeders, oma’s, opa’s, boertjes, zusjes, kennissen ze waren allen in grote aantallen aanwezig.
De judoka’s hebben het publiek niet teleurgesteld en een ieder genoot met volle teugen wat de judoka’s allemaal hebben laten zien. Beenworpen, heupworpen, schouderworpen, armworpen, en noem ze maar op. Allerlei technieken passeerden de revue en het was een lust om hier bij aanwezig te mogen zijn.
Alle judoka’s wisten dan ook te slagen voor een hogere band of slip (gedeeltelijke hogere band)
Witte band met gele slip: Nathan Aalderink, Djielana Oude Vrielink, Levi van Doorn, Dylan, Alessa, Paul en Yannike.
Witte band met blauwe slip: Siem Overbeeke en Manuel Smit.
Witte band met bruine slip: Luc Beuving, Stijn Drees, Celeste Niks, Stan Beuving, Jessy Maathuis, Vayan van Os en Diemo Alexander Kröning.
Voor de volle gele band: Boaz Goossen, Roy Jager, Lucas Marsman en Thijmen Zandbergen.
Gele band met blauwe slip: Roy Versloot, Mateo Veen
Gele band met bruine slip:, Robin Getkate, Boaz Schonewille, Mithe Jager en Eefke Jansen.
Voor de volle oranje band: Berry Jansen, Sam Delgado Rodriquez, Tim de Graaff, Tamara Jager, Maureen Lamberts, Tim Marsman, Yerodin van Os, Niek Roosien en Don van Wallinga.
Oranje band met groene slip: Marin van Veen
Oranje band met bruine slip: Thijs Bremmer.     Voor de volle groene band: Yorinde Piest.


28166477_10208227754890289_8882631839339986045_n
28277075_10208227754810287_7848058315288438555_n 28059200_10208227742129970_9062139949352554244_n 28161931_10208227754850288_620281728716144955_o 28235014_10208227742169971_7819123448142310619_o 28167335_10208227742209972_496314316584330189_n

Alle judoka’s van harte gefeliciteerd met het behalen van een hogere band of slip, en op naar de volgende stap. Geniet er van.
Voor judogroep 3 zijn deze keer geen examens afgenomen deze groep heeft gewoon normaal judoles gehad, en zij krijgen op een later tijdstip in het seizoen de kans examen voor een hogere band af te leggen.

Geplaatst in Uncategorized

Afscheidsreceptie Judoleraar Frits Hartman

Afscheidsreceptie Judoleraar Frits Hartman

Donderdag 11 januari heeft Judokwai in de Sportfabriek aan de Nijverheidsweg in Vriezenveen afscheid genomen van Frits als judoleraar. Dit gebeurde nadat Frits Hartman na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd besloten heeft om te stoppen met judo lesgeven.
Frits heeft in 1983 het stokje van zijn vader Joop Hartman bij Judokwai overgenomen. Zijn vader was vanaf het begin van oprichting in 1977 van de judovereniging Judokwai betrokken, en heeft zich samen met het toenmalig bestuur ingezet om van Judokwai een gezonde vereniging te maken. Bij het stoppen van Joop Hartman als judoleraar heeft Frits ook geen moment getwijfeld om het stokje van zijn vader over te nemen.
Door die jarenlange samenwerking van Judokwai met Frits is er een zeer sportieve, innige en vriendschappelijk band ontstaan. Maar aan alles komt een eind zo ook aan het lesgeven vooral wanneer het allemaal wat moeilijker gaat, dit heeft de beslissing om met de pensioengerechtigde leeftijd te stoppen dan ook wel terdege beïnvloed.
Een afscheidsreceptie voor Frits en natuurlijk zijn vrouw Irma was dan ook niet meer dan op de plaats.
Na door de voorzitter ontvangen te zijn, werd Frits bedankt voor zijn jarenlange inzet en Irma een bloemetje aangeboden en hun een fijne middag toegewenst.
Veel oud-leden, ereleden, ouders, huidige judoka’s en jiu-jitsuka’s kwamen Frits dan ook nog even de hand schudden en hem bedanken voor zijn jarenlange inzet. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen er veel (sterke) verhalen voorbij van gezamenlijke belevenissen van zowel tijdens de lessen als buiten de lessen. Naast leraar werd Frits ook bij zijn leerlingen vaak als een kameraad gezien.

Frits kende zijn opvolgster Chantal Klein Gunnewiek niet persoonlijk hij heeft haar tijdens de les direct even begroet en succes gewenst. Hij was echt positief over haar en zag dat ze de judoka’s leuke oefeningen liet doen. Met een aantal judoka’s van de oudste groep heeft hij nog even voor de les gezellig aan de bar staan praten.

foto van Jan Niks.

Frits heeft in Almelo een eigen sportschool en geeft (gaf) naast Vriezenveen nog op meerder locaties en plaatsen judoles. Frits was en is in de judowereld een graag geziene en respectvolle judoleraar die zijn sporen door prestaties ook hier meer dan heeft gezet in zowel binnen als buiten het district van de JudoBond.

Frits en Irma lieten weten dat ze het gezellig en mooi hadden gevonden om nog veel verschillende mensen gesproken te hebben en dat het goed verzorgd was.
Aan het eind van de middag werden Frits en Irma bedankt voor hun komst. Met de wens dat ze samen nog lang en gezond mogen genieten van hun pensioen.

foto van Jan Niks.

+3
Geplaatst in Uncategorized

Judoka Sam Delgado Rodriguez doet mee aan trainingsdag JBN

Judoka Sam Delgado Rodriquez van Judokwai doet mee aan gezamenlijke trainingsdag van de JBN regio Noord Oost.

De jonge judoka Sam Delgado Rodriquez 10 jaar heeft aan een gezamenlijke trainingsdag van de JBN regio Noord Oost meegedaan. Deze trainingsdag werd gehouden bij sportcentrum Bijsterbosch in Heerde.

sam-delgado-rodriquez

Om 9.00 moesten de judoka’s zich melden en verzamelen in de centrale hal van het Sportcentrum. Daarna gingen de judoka’s naar de dojo (oefenruimte voor judo), hier aangekomen werden de judoka’s in drie groepen op leeftijd ingedeeld, en werd het dagprogramma bekendgemaakt. Er werden 2 keer een judo training en 1 keer een loop-buitentraining gehouden. Tussen elke sessie was een pauze ingelast, zo werd in de eerste pauze een broodmaaltijd geserveerd en de tweede pauze was er voor de judoka’s een warme rijst maaltijd. En de gehele dag door stond er fruit en drinken voor de judoka’s klaar.

 Sam kwam in de eerste en jongste groep met ± 20 judoka’s terecht. Sem was met 10 jaar de jongste judoka, de meeste judoka’s in zijn groep waren 12 jaar of nog iets ouder. Daarbij was Sam met de gele band met een oranje slip de laagst gegradueerde, de rest van zijn groep had een enkele de groene band, maar de meesten toch al blauwe band of hoger. Maar dit had voor hem absoluut geen intimiderend effect, de groep was een echte groep en iedereen hielp elkaar. De groep van Sem werd begeleid door een judoleraar uit Zwolle en deze leraar deed het heel leuk en de judoka’s waren echt heel enthousiast over hem.

 De dag begon voor Sam met een judo training, De training begon met het demonstreren van technieken. Na de demonstratie werd er een pittige warming up gegeven, want een training met koude spieren is in geen enkele sport aan te bevelen.

De gedemonstreerde technieken moesten dan natuurlijk nagedaan worden. Zo leerden de judoka’s veel nieuwe snufjes en kregen veel informatie tijdens de training. Sam vond het allemaal prachtig en leerzaam en hij kon zich daarbij ook nog lekker eens uitleven door de nieuw geleerde technieken proberen toe te passen.

 Na deze eerste training-sessie en pauze met een heerlijke broodmaaltijd volgde het 2e gedeelte. Sam ging nu naar de buitentraining  dit was een goed begeleide looptraining in het bos, en moest er een berg (helling) met bepakking getrotseerd worden. Als bepakking moesten de judoka een andere judoka op de rug of op de nek nemen en dan de helling beklimmen. Ondanks dat Sam de jongste was wist hij zijn mannetje te staan, en volbracht zijn taak om zijn bepakking bovenaan de helling keurig af te leveren.

 Na deze tweede trainingssessie was er een lekkere warme rijstmaaltijd. Ten slotte bij het laatste gedeelte was er voor de groep waar Sam in zat weer een judo training in de zaal. Veel technieken werden doorgenomen en werden er veel trucjes geleerd, en  interessante wetenswaardigheden verteld.

Aan het einde van de dag werden begeleiders en organisatie bedankt voor de inzet door van  deze dag voor de judoka’s een onvergetelijke, gezellige, leerzame en vooral sportieve dag te hebben gemaakt

Sam heeft deze dag veel geleerd, vond het prachtig en gezellig en gaat zich een volgende keer zeker weer opgeven.

Geplaatst in Uncategorized

Judokwai sluit jaar af met een DOE EN SPEL middag in de Sportfabriek.

JUDOKWAI SLUIT JAAR AF MET EEN DOE EN SPEL MIDDAG IN DE SPORTFABRIEK.

Judokwai heeft donderdag 21 december het jaar 2017 afgesloten met een doe en spel middag in de sportfabriek. De lerares van Judokwai Chantal Klein Gunnewiek heeft samen met medewerkers van de sportfabriek een leuk parcours voor de judoka’s uitgezet. Slingeren met dikke touwen alsof het bindtouwtjes waren. Slingeren in de touwen waarbij Tarzan jaloers op zou zijn geworden. Rennen om pionnen als op een race circuit. Balanceren om vrachtautobanden, steps, opdrukken en natuurlijk slingeren aan de hangbrug in de sportfabriek en veel meer leuke opdrachtjes. De judoka’s mochten deze middag hun judopakken voor een keertje thuislaten en mochten in korte broek, T-shirt en sportschoenen komen.

dsc00891dsc00943

Tot slot werden de lessen afgesloten enkele speloefeningen op de judomat met (na de sportschoenen te hebben uitgetrokken uiteraard)

dsc00933-1

Het is een hele leuke middag geworden, waarbij de judoka’s ontzettend hebben genoten en met een voldaan gevoel van de judomat af zijn gekomen.

Judokwai kan terugkijken op een succesvol 2017, met naast het deelnemen aan wedstrijdjes en judoband examens als hoogtepunten het 40 jarig bestaan. En na het stoppen van Frits Hartman als leraar vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd het vinden van een nieuwe judolerares Chantal Klein Gunnewiek. Judokwai is in 2017 begonnen met Jiu-jitsu (zelfverdediging) groep. Deze groep groeit nog steeds in aantal deelnemers. Jiu-Jitsu wordt gegeven op de woensdag avond om 20.00 uur in de sportfabriek Nijverheidsweg 8 in Vriezenveen en start weer as 3-01-2018. Belangstellenden zijn altijd welkom om te komen kijken of mee te trainen.

Ten slotte wenst het bestuur van Judokwai U een gezond en sportief 2018 toe.

Geplaatst in Uncategorized

Grote Club Actie

Dit jaar was de Grote Club Actie zeer geslaagd, met een hoge opbrengst!   Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet!!

De meeste loten zijn verkocht door  Maureen Lamberts!

Een applaus voor haar !! Top gedaan!

foto van Judokwai Judokwai Judokwai.

Geplaatst in Uncategorized

Start nieuwe Judoleraar bij Judokwai

Vanaf donderdag 2 november gaat Chantal Klein Gunnewiek de judolessen verzorgen voor Judokwai. Ze is 41 jaar en heeft zelf een dochter van 7 jaar en woont in Enschede. Chantal is een erg ervaren judoleraar B en heeft de 3e dan. Ook heeft ze aanvullende diploma’s gehaald namelijk: Judo in de Zorg en Zeker Bewegen. Wij wensen haar en jullie alvast veel judoplezier toe. Met de komst van een nieuwe judoleraar gaan we ook een nieuwe periode tegemoet. Zo willen we graag diverse activiteiten organiseren voor de judoka’s. De Vriezenveencompetitie in de vorm zoals we die kenden gaat voorlopig niet door, mede door al deze veranderingen. We proberen graag weer iets moois op te zetten, maar daar hebben we wel uw hulp als ouders bij nodig. Graag willen we 2 bestuursleden erbij namelijk: een secretaris/secretaresse en een algemeen bestuurslid. Ook zijn we altijd op zoek naar mensen die ons bij diverse activiteiten kunnen helpen. Geef u dus snel op en dan zorgen we samen voor een mooie toekomst voor onze vereniging, de judoka’s en de judosport in Vriezenveen!

Geplaatst in Uncategorized

Frits Hartman stopt met lesgeven bij de Judokwai

Na jarenlang judoles te hebben gegeven bij Judokwai, stopt Frits Hartman nu met lesgeven bij ons. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en we hopen dat hij nog lang mag genieten van zijn pensioen. We zullen op een later tijdstip nog officieel afscheid nemen van Frits. De exacte datum horen jullie zodra deze bekend is.

Geplaatst in Uncategorized