Judoka Sam Delgado Rodriguez doet mee aan trainingsdag JBN

Judoka Sam Delgado Rodriquez van Judokwai doet mee aan gezamenlijke trainingsdag van de JBN regio Noord Oost.

De jonge judoka Sam Delgado Rodriquez 10 jaar heeft aan een gezamenlijke trainingsdag van de JBN regio Noord Oost meegedaan. Deze trainingsdag werd gehouden bij sportcentrum Bijsterbosch in Heerde.

sam-delgado-rodriquez

Om 9.00 moesten de judoka’s zich melden en verzamelen in de centrale hal van het Sportcentrum. Daarna gingen de judoka’s naar de dojo (oefenruimte voor judo), hier aangekomen werden de judoka’s in drie groepen op leeftijd ingedeeld, en werd het dagprogramma bekendgemaakt. Er werden 2 keer een judo training en 1 keer een loop-buitentraining gehouden. Tussen elke sessie was een pauze ingelast, zo werd in de eerste pauze een broodmaaltijd geserveerd en de tweede pauze was er voor de judoka’s een warme rijst maaltijd. En de gehele dag door stond er fruit en drinken voor de judoka’s klaar.

 Sam kwam in de eerste en jongste groep met ± 20 judoka’s terecht. Sem was met 10 jaar de jongste judoka, de meeste judoka’s in zijn groep waren 12 jaar of nog iets ouder. Daarbij was Sam met de gele band met een oranje slip de laagst gegradueerde, de rest van zijn groep had een enkele de groene band, maar de meesten toch al blauwe band of hoger. Maar dit had voor hem absoluut geen intimiderend effect, de groep was een echte groep en iedereen hielp elkaar. De groep van Sem werd begeleid door een judoleraar uit Zwolle en deze leraar deed het heel leuk en de judoka’s waren echt heel enthousiast over hem.

 De dag begon voor Sam met een judo training, De training begon met het demonstreren van technieken. Na de demonstratie werd er een pittige warming up gegeven, want een training met koude spieren is in geen enkele sport aan te bevelen.

De gedemonstreerde technieken moesten dan natuurlijk nagedaan worden. Zo leerden de judoka’s veel nieuwe snufjes en kregen veel informatie tijdens de training. Sam vond het allemaal prachtig en leerzaam en hij kon zich daarbij ook nog lekker eens uitleven door de nieuw geleerde technieken proberen toe te passen.

 Na deze eerste training-sessie en pauze met een heerlijke broodmaaltijd volgde het 2e gedeelte. Sam ging nu naar de buitentraining  dit was een goed begeleide looptraining in het bos, en moest er een berg (helling) met bepakking getrotseerd worden. Als bepakking moesten de judoka een andere judoka op de rug of op de nek nemen en dan de helling beklimmen. Ondanks dat Sam de jongste was wist hij zijn mannetje te staan, en volbracht zijn taak om zijn bepakking bovenaan de helling keurig af te leveren.

 Na deze tweede trainingssessie was er een lekkere warme rijstmaaltijd. Ten slotte bij het laatste gedeelte was er voor de groep waar Sam in zat weer een judo training in de zaal. Veel technieken werden doorgenomen en werden er veel trucjes geleerd, en  interessante wetenswaardigheden verteld.

Aan het einde van de dag werden begeleiders en organisatie bedankt voor de inzet door van  deze dag voor de judoka’s een onvergetelijke, gezellige, leerzame en vooral sportieve dag te hebben gemaakt

Sam heeft deze dag veel geleerd, vond het prachtig en gezellig en gaat zich een volgende keer zeker weer opgeven.

Geplaatst in Uncategorized