Afscheidsreceptie Judoleraar Frits Hartman

Afscheidsreceptie Judoleraar Frits Hartman

Donderdag 11 januari heeft Judokwai in de Sportfabriek aan de Nijverheidsweg in Vriezenveen afscheid genomen van Frits als judoleraar. Dit gebeurde nadat Frits Hartman na het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd besloten heeft om te stoppen met judo lesgeven.
Frits heeft in 1983 het stokje van zijn vader Joop Hartman bij Judokwai overgenomen. Zijn vader was vanaf het begin van oprichting in 1977 van de judovereniging Judokwai betrokken, en heeft zich samen met het toenmalig bestuur ingezet om van Judokwai een gezonde vereniging te maken. Bij het stoppen van Joop Hartman als judoleraar heeft Frits ook geen moment getwijfeld om het stokje van zijn vader over te nemen.
Door die jarenlange samenwerking van Judokwai met Frits is er een zeer sportieve, innige en vriendschappelijk band ontstaan. Maar aan alles komt een eind zo ook aan het lesgeven vooral wanneer het allemaal wat moeilijker gaat, dit heeft de beslissing om met de pensioengerechtigde leeftijd te stoppen dan ook wel terdege beïnvloed.
Een afscheidsreceptie voor Frits en natuurlijk zijn vrouw Irma was dan ook niet meer dan op de plaats.
Na door de voorzitter ontvangen te zijn, werd Frits bedankt voor zijn jarenlange inzet en Irma een bloemetje aangeboden en hun een fijne middag toegewenst.
Veel oud-leden, ereleden, ouders, huidige judoka’s en jiu-jitsuka’s kwamen Frits dan ook nog even de hand schudden en hem bedanken voor zijn jarenlange inzet. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen er veel (sterke) verhalen voorbij van gezamenlijke belevenissen van zowel tijdens de lessen als buiten de lessen. Naast leraar werd Frits ook bij zijn leerlingen vaak als een kameraad gezien.

Frits kende zijn opvolgster Chantal Klein Gunnewiek niet persoonlijk hij heeft haar tijdens de les direct even begroet en succes gewenst. Hij was echt positief over haar en zag dat ze de judoka’s leuke oefeningen liet doen. Met een aantal judoka’s van de oudste groep heeft hij nog even voor de les gezellig aan de bar staan praten.

foto van Jan Niks.

Frits heeft in Almelo een eigen sportschool en geeft (gaf) naast Vriezenveen nog op meerder locaties en plaatsen judoles. Frits was en is in de judowereld een graag geziene en respectvolle judoleraar die zijn sporen door prestaties ook hier meer dan heeft gezet in zowel binnen als buiten het district van de JudoBond.

Frits en Irma lieten weten dat ze het gezellig en mooi hadden gevonden om nog veel verschillende mensen gesproken te hebben en dat het goed verzorgd was.
Aan het eind van de middag werden Frits en Irma bedankt voor hun komst. Met de wens dat ze samen nog lang en gezond mogen genieten van hun pensioen.

foto van Jan Niks.

+3
Geplaatst in Uncategorized