Home » Geschiedenis

Geschiedenis

Judo is een Japanse sport voor jong en oud; en voor jongens en meisjes. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Judo werd door Jigoro Kano (1860-1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiujitsu.

Judo is niet zomaar een sport. Kano beschouwde het zelfs als een opvoedkundige methode. Door judo leer je positief om te gaan met je agressie en judo is bovendien beschaafd. Je leert je tegenstander te overmeesteren zonder hem/haar te blesseren. Een van de belangrijkste uitspraken van Kano luidt: ‘Judo kan je alleen maar leren door het te doen!’ Bij judo staat zelfbeheersing centraal, waarbij de geestelijke, lichamelijke en motorische ontwikkeling voorop staat. Het leren omgaan met winst en verlies en respect hebben voor de tegenstander is een basis om veilig met elkaar te kunnen judoën. Kinderen met weinig zelfvertrouwen, krijgen meer vertrouwen in hun eigen kunnen.

Jigoro Kano

‘Judo kan je alleen maar leren door het te doen!’

Jigoro Kano

Judo Bond Nederland
Judo Bond Nederland

Judokwai is aangesloten bij Judo Bond Nederland

Wil je alles weten over judo? Het laatste nieuws volgen van je favoriete judoka? Of weten welke evenementen er aankomen? Kijk dan zeker eens op de website van Judo Bond Nederland