Home » Lesaanbod » Jeugd Judo

Jeugd Judo

Judo al vanaf jonge leeftijd mogelijk

Kinderen kunnen al vanaf 4 jaar bij Judokwai beginnen. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen meestal in staat om de aandacht bij de les te houden. Ze leren op een leuke en speelse manier de beginselen van judo. Elkaar vastpakken, valbreken, maar ook: leren van elkaar te winnen én … te verliezen! Elkaar geen pijn doen, maar juist sportief met elkaar bezig zijn. Judo verbetert op een speelse manier de weerbaarheid van kinderen.

De lessen worden op de donderdagmiddag en begin van de avond gegeven. De kinderen kunnen drie gratis proeflessen vrijblijvend mee doen. Wij hebben zolang eventueel een judo pak te leen of ze mogen meedoen in een trainingsbroek en shirt met lange mouwen.

Leuke activiteiten

Judokwai organiseert leuke activiteiten waaraan alle judoka’s kunnen deelnemen. Zo organiseren we samen met judoschool Haagsma het puntentoernooi. Dit toernooi stelt de jonge judoka’s in de gelegenheid om op een ongedwongen manier kennis te maken met het meedoen aan wedstrijdjes. Ook kunnen de kinderen meedoen aan examens om een slip of een band te halen. Zelfs de jongste kinderen kunnen meestal al na enige maanden judo-les, examen doen voor de gele slip. Onze ervaring is dat kinderen het leuk vinden om mee te doen en uiteraard beretrots zijn als ze door de examinator een nieuwe slip of band krijgen uitgereikt.

Examens

Hoewel er aan de examens een officieel tintje wordt gegeven, is het vooral leuk voor de kinderen om het resultaat van de judolessen met een slip of een band beloond te zien worden. Een judoleraar zal een kind ook alleen examen laten doen als hij ervan overtuigd is dat het kind het juiste niveau heeft bereikt om een hogere slip of band te krijgen. Tenslotte is er de mogelijkheid voor kinderen om deel te nemen aan wedstrijden met andere clubs uit de regio.

Zodra data voor wedstrijden of examens bekend zijn, plaatst Judokwai deze in het evenementen overzicht op deze site.